Som gravid slukar jag nästan allt läsvärt som har med graviditet att göra. Jag är en sådan som förbereder mig minutiöst inför förlossningen. Jag älskar att frossa i förlossningsberättelser men också i gravidbloggar. Nedan tipsar jag om de bloggar som jag läser för tillfället. Fler lär hamna på min lista ju längre fram i graviditeten jag kommer. 

Elaine Eksvärd

Tuffa, modiga Elaine Eksvärd som kämpar för barns rättigheter, alltifrån förskolebrevet till treskablinoll. Dessutom har hon precis gått ut med att hennes dotter har Williams syndrom. Nu är Elaine gravid med tredje barnet och skriver en del om Benny som hon kallar kulan på magen.

 

Hormoner & Hemorrojder

Bakom bloggen Hormoner & Hemorrojder finns Sofia och Therese, två mammor som skildrar småbarnslivet på ett ärligt sätt. Inga filter, inga sköna omskrivningar, men en hel del humor. De har dessutom skrivit två (?) böcker och poddat en del. Nu är Therese gravid med tredje barnet och ligger nästan i fas med mig. En till septemberbebis med andra ord.

Vägen till bebis

Man har genom Markiz Taintons blogg och inslag i TV4 kunnat följa hennes och hennes mans IVF-resa. Det blev ett positivt besked efter första försöket och häromdagen kunde man se en video där de filmade sin gender release-fest.

Man får också följa med i deras sorg – Markiz har nämligen varit gravid en gång tidigare, men var tvungen att avbryta graviditeten i ett sent skede på grund av att bebisen i magen var svårt sjuk. Glädje och sorg hand i hand.

Ebba Kleberg von Sydow

Ebba, känd från tidnings- och TV- och poddbranschen som en stilikon väntar närsomhelst sitt tredje barn. Jag misstänker att hon faktiskt redan befinner sig på BB med sin bebis i famnen. Hon har nämligen gått över tiden och inte uppdaterat sin blogg på några dagar. Något är på gång, helt klart…

Det har varit kul att få tips på snyggt gravidmode och jag ser fram emot att få tips på snyggt amningsmode när det närmar sig.

Ditte Svanfeldt

Ditte väntar barn i dagarna. För mig är det en ny blogg, men jag läser gärna om Dittes liv där målandet, två barn, man och hund ryms. Vackra bilder, vacker kvinna och en kämpe som strålar av positiv energi. Ditte och mannens gemensamma dotter har en CP-skada vilket gör att livet ibland ser lite annorlunda ut än för en ”vanlig” tvåbarnsfamilj.

Jessica Almenäs

Jessica Almenäs, TV-profil som också har en podd tillsammans med PT-Lofsan. Jessica väntar sitt tredje barn, sin tredje son. Hon skriver om träning, mode, gravidmagar och mycket annat. Hon skriver vad hon tycker och tänker och vågar sticka ut i sina åsikter. Att vara gravid är inte guld och gröna skogar, särskilt när man inte får träna som när man är van vid. Jessica hymlar inte med det och det tycker jag gör henne till en stark kvinna som jag har börjat respektera alltmer.