Idag går jag in i vecka 32 i graviditeten. De föregående två veckorna, alltså vecka 30 och vecka 31, tycker jag har gått in i varandra. 

gravid vecka 30 och vecka 31

Vecka 30 och vecka 31 – stödstrumporkärlek

Jag har återupptäckt min kärlek för stödstrumpor. När vi var i Stockholm förra veckan promenerade jag en hel del med vagnen. Det var varmt och svettigt, men benen svullnade inte lika mycket den dagen som jag hade stödstrumpor på mig. Möjlig tantvarning på det, men jag orkar inte bry mig när jag har en kul och extrakilon att släpa runt på. Lite tunnare stödstrumpor från Lindex har varit perfekta.

På tal om värme så har den fortsatt på Gotland den här veckan. När vi besökte Gnisvärd för några dagar sedan var det strandpremiär i form av bad och sol. Jag måste erkänna att jag inte var helt bekväm med att visa mig i baddräkt. Min kropp är inte min längre vilket är löjliga tankar. Jag tänker inte hindra det från att besöka stranden igen, det gäller bara att ha rätt inställning. För vem annan än jag bryr sig egentligen?! Just det, ingen!

MVC-besök vecka 31

Igår var jag hos MVC för att mäta, väga och kolla värden, osv. Min ordinarie barnmorska är på semester så jag fick träffa en urtrevlig vikarie. Hon gick igenom det vanliga med mig. Jag har en förkylning som vägrar ge med sig, men utöver det har jag inga direkta krämpor. Allt såg också bra ut. Järnvärdet är fortfarande lite lågt men inte katastrofalt. Blodtrycket är lågt som vanligt, men heller inget att oroa sig för.

När barnmorskan mätte magen fick jag känna var filurens huvud är beläget. Det var häftigt. Han har vänt sig rätt, men är ännu inte fixerad. Ju mer jag går in i graviditeten desto mer verklig blir den. Att känna huvudet var ytterligare ett steg mot att förstå att det faktiskt finns en bebis därinne som snart ska ut.

Första bebisplagget

I Stockholm köpte vi första bebisplagget och bebisfilten här. Till varje barn har vi handlat första bebiskläderna tillsammans. Det är också det klädesplagget som bebisen har fått på BB. Likaså har varje barn fått en egen filt. Det känns viktigt att hålla fast vid traditionerna.

första bebisplagget