Jag passar på att slå ihop två gravidveckor, annars misstänker jag att jag kommer att halka alltmer efter i rapporteringen över magstatus. Vecka 28 och vecka 29 avhandlas alltså i samma inlägg. 

Gravid i vecka 28

Gravidvecka 28 och vecka 29 har kantats av festligheter varvat med träning. Först gick storebror på sitt första (efterlängtade) sommarlov från förskolan. Till hösten kommer han att börja på ny avdelning och lillebror tar över hans plats på nuvarande. En stor sak för en liten kille. Givetvis skulle det firas – med glass och tårta hade storebror bestämt. Så fick det bli.

Vecka 28 och vecka 29 – träning och festligheter

I ett (misslyckat) försök att jämna ut vågskålen mellan intag och förbrukning har jag och familjen tillbringat några kvällar på olika utomhusträningsanläggning. Vi har varvat mellan P18 och Svaidestugan.

Gravid i vecka 28

Gravid i vecka 28

Gravid i vecka 28

Mannen har sprungit medan jag och barnen har roat oss bland utomhusmaskinerna och rutschkanor. Jag kan inte påstå att jag har tränat särskilt intensivt, men det har känts skönt att ha gjort något.

Gravid i vecka 28

Gravid i vecka 28

Gravid i vecka 28

Vid midsommar var vi på bröllop och filuren i magen fick skumpa runt på dansgolvet till sena natten. Annars har vi roat oss med diverse lekplatser, bullbak, häng i trädgården och besök hos släkt. Ja, två OK veckor, tycker jag.

Sparkar och mage i vägen

Det känns som att filuren vände på sig ett tag för det var svårare att andas, det kändes som att den hade mindre utrymme att röra sig på i magen och sparkarna kändes högre upp än tidigare. Det börjar, till min stora sorg, kännas när storebror sitter i mitt knä. Magen är i vägen och det blir snabbt obekvämt. Samtidigt har jag inte hjärta att säga till honom (mer än när han vill ligga på magen). På kvällarna har jag glatt omfamnat min amningskudde och även om jag inte kan ligga på mage är en sidoställning helt OK tack vare den.

Njutning i det stora och lilla får väl sammanfatta veckorna som gått :).