Det känns skönt att ha passerat vecka 27 eftersom statistiken talar för att bebisen skulle överleva utanför magen om den skulle födas nu. Jag ligger ett par veckor efter i rapporteringen av graviditeten men ska försöka hinna ikapp till rätt vecka som i detta nu är vecka 29 (imorgon går jag in i vecka 30). 

Gravid i vecka 27

Så har jag följt mitt råd från föregående gravidvecka att lyssna på min kropp? Nja  är väl svaret på den frågan. Jag besökte barnmorskan i vecka 27 (jag har fått en ny barnmorska då min gamla har flyttat från Gotland och det visar sig vara samma barnmorska som gjorde RUL. Det känns som att det ska funka bra mellan oss). Där fick jag erkänna att jag har slarvat med mina järntabletter. Barnmorskan tyckte inte att det var någon mening att ta nya prov eftersom det tar ett tag för järnvärdet att ändras efter det att man har påbörjat kuren. Det blev hemläxa.

Gravid i vecka 27

I övrigt tycker jag att jag har skött mig under vecka 27. Efter dekadenta dagar i Rom under bröllopsresan har det varit skönt att vilja få mig nyttigare saker och att röra på mig. Jag har nog aldrig tränat så lite som jag gör nu, tyvärr. Jag saknar det men prioriterar annat på kvällarna när barnen har lagt sig. Det är ett mönster som jag önskar bryta.

Sommaren är här. Studentflak har kommit och passerat, storebror har sitt första sommarlov (från förskolan) och vi försöker fylla dagarna med aktiviteter. Egentligen skiljer sig dagarna inte så mycket från min vanliga vardag eftersom jag fortfarande är hemma med lillebror och storebror bara går tre timmar per dag på förskolan. Skillnaden är väl magen. Den växer och växer och växer. Nu börjar sammandragningarna komma oftare också. Och sparkarna. Filuren gör definitivt mer väsen av sig nu än för några veckor sedan.