En ny vecka har passerat och bebisen i magen växer. Gravid i vecka 18 – jag har faktiskt passerat vecka 18 med en dag (men vem räknar…) och sparkarna i magen blir allt tydligare även om jag inte känner dem så ofta. I övrigt går magen inte att dölja längre. Den är här för att stanna ett tag. Lika bra att klä sig därefter.

Gravid i vecka 18 – gravidgarderob

När jag åkte bilen hem från Småland förra veckan körde min sambo bilen och det var riktigt obekvämt att sitta i baksätet. Säkerhetsbältet spände på magen och det hjälpte inte att knäppa upp jeansen. Det är första gången under någon av mina graviditeter som jag har känt så. Det kan ha att göra med att bebisen känns mycket längre ner i magen den här gången. Där och då bestämde jag mig i alla fall att det inte var värt att lida i trånga byxor. Dagen efter åkte gravidjeansen på. Så fort det stretchiga tyget ovanför byxlinningen hamnade i brösthöjd växte magen helt plötsligt. Tyckte jag i alla fall.

gravid i vecka 18 - gravidkläder

Det känns som att magen har blivit stor tidigt den här gången. Övriga gånger som jag har varit gravid har jag kunnat ha mina vanliga kläder ett par veckor till. Överdelar kan jag fortfarande ha (de flesta av) mina vanliga, men det är värre kring midjan när det kommer till byxor. Där inne i gravidjeansen kan magen leva sitt eget liv och den verkar frodas värre.

Gravid i Italien

Jag har plockat upp lådan med gravidkläder från källaren men inte hunnit öppna den än. Som tur var fick jag två fina gravidtoppar av min syster på födelsedagen. De ska invigas under påskhelgen. Utöver det ska jag försöka uppdatera garderoben med sköna sommarkläder eftersom jag kommer att vara som störst när det är som varmast ute. Dessutom kommer jag ju att tillbringa några dagar i Rom på bröllopsresa. Då vill jag känna mig vacker och värdig. Att känna mig stor jämfört med de petita italienskorna kan dock bli svårt.

Badkläder för gravida

Idag invigde jag en gravidbadräkt från Carriwell när jag och familjen var och badade på Hemse. Det är första gången jag använder gravidbaddräkt, men jag måste säga att jag gillade det. Magen låg inbäddad i mjukt tyg och jag kände mig finare än om jag hade haft bikini på mig. Det kanske är åldern i mig som talar nu…

Gravidbaddräkt - gravid i vecka 18

Bild lånad från Carriwell.se