Nu är det mindre än en månad kvar till BF och gravid i vecka 36 med tredje barnet har inneburit varierad ork. 

Gravid i vecka 36 - strandhäng

Varannan dag har jag känt mig stark och pigg för att nästa dag vara trött och hormonellt blödig under vecka 36. I tisdags var en sådan dag när det inte riktigt gick att hitta någon förklaring till varför tårarna började rinna. Kanske berodde det på en jobbig natt med lite sömn, kanske för att lillebror har börjat skolas in på förskolan, kanske för att jag är gravid…

Lillebror som snart blir storebror och som precis har börjat på förskola.

Efter en bättre natts sömn var humöret uppåt nästa dag. Konstigt det där med hormoner… Och det är frustrerande att inte orka lika mycket som vanligt. Kroppen säger ifrån när jag försöker gå i snabbare tempo. Jag känner av sammandragningar, lite ryggbesvär och det känns att bebisen ligger med huvudet nedåt. Han har dock inte fixerat sig än.

MVC-besök i vecka 36

Efter ett framflyttat MVC-besök var det idag dags att träffa barnmorskan för att gå igenom förlossningsbrev och funderingar inför förlossningen. Mannen och lillebror var med. Kanske inte det mest optimala att ha med sig en snart 2-åring till ett sådant möte men jag tycker att det gick bra ändå. Han skötte sig utmärkt, även om uppmärksamheten blev splittrad för egen del.

Vecka 36 och genomgång av förlossningsbrevet

Alla värden var bra, så även magmått och filurens hjärtljud. Jag hade utgått mycket från mitt förra förlossningsbrev när jag skrev det nya. Jag hoppas också att jag upplever samma typ av förlossning som tidigare gånger när det väl sätter igång. Båda tidigare har startat mitt på dagen vilket har gjort att vi har kunnat åka till Förlossningen sen kväll/natt. Det har passat oss utmärkt.

Eftersom lillebror kom snabbt (från 3 cm öppen till bebis på bröstet på ca 1,5 h) sa barnmorskan att vi ska ringa Förlossningen så fort jag känner att något är på gång. Det är svårt det där, för samtidigt vill jag vara hemma så länge som möjligt. Det kommer ju att lösa sig på ett sätt eller annat, antar jag.

I övrigt har det varit fint väder i vecka 36 så jag och barnen har varit på stranden ett par gånger och storebror har besökt Medeltidsveckan med farmor och farfar. Som vanligt är det glest med bilder.