Gravidvecka 34 har passerat och nu är vi hemma på Gotland igen efter fastlandssemestern. Nu kommer jag inte att åka över vattnet förrän vattnet har gått och bebisen har kommit. Gravid i vecka 34 med tredje barnet kan sammanfattas som tung. 

Borta bra men hemma bäst måste jag ändå hålla med om. Efter 10 dagar på resande fot (dock bara två ställen) tror jag att hela familjen har tyckt det varit skönt att komma hem, sova i egna sängar och återgå till vissa rutiner igen.

Vi kom hem till ett nystädat hem och välkomnades av systeryster med familj. Så härligt att få ha umgåtts några dagar tillsammans innan de åkte hem till Småland igen.

Gravid i vecka 34 och MVC-besök

I onsdags var jag på MVC-besök. Allt såg bra ut. Jag har varit lite orolig för att filuren i magen inte har rört sig lika mycket som tidigare, men det beror nog helt enkelt på att jag inte har känt efter lika mycket och att det är mer buffande rörelser än sparkar. Hjärtljuden var i alla fall bra och magen ligger precis på medelkurvan.

Jag har också varit orolig för att jag hade åkt på urinvägsinfektion och GBS men proverna visade ingenting. Nu undrar jag om det istället rör sig om foglossning eller kanske lite mer smärtsamma sammandragningar. För de har kommit hela tiden den senaste veckan. Jag har känt mig stor och klumpig och trött.

Det är också frustrerande att inte kunna göra av med energin på träning och på så sätt få positiv energi tillbaka. Jag längtar till mina löppass. Tyvärr påverkar bristen på träning och rörelse mitt humör till det sämre.

Gravid i vecka 34 och gravidyoga

Vid tidigare graviditeter har jag, när det har känts för tungt att träna vanligt, börjat varva med gravidyoga. Jag är ingen yogi i vanliga fall utan vill helst ta ut mig i form av långpass eller intervallträning. Men vad gör man inte.

Den här graviditeten är inget undantag och i onsdags satte jag på ett yogapass på YouTube (samma som tidigare graviditeter). Det kändes förvånansvärt bra. Jag har dock aldrig känt mig så stel som då. Det var skönt att få stretcha sina stela muskler och jag ser fram emot att köra passet fler gånger, fram till förlossningen. Jag tror att det kommer att underlätta, både mentalt och fysiskt.

Gravidsommar utan foton

Jag har varit sämst på att fota med kamera den här sommaren. Mobilen har åkt fram då och då men oftast har den fått ligga kvar i väskan när det har varit något värt att dokumentera. Och om mobilen har åkt fram är det barnen som har varit motivet och inte jag. Det här får därför bli ett tråkigt inlägg utan foton. Kanske bättring till nästa vecka, men jag lovar inget.