Vecka 32 har passerat och så även 80% av graviditeten. Hjälp! Tiden rusar iväg. 


Mat- och sovklocka i vecka 32

Familjen har kommit in i ett semesterlunk vilket är skönt. Vi tar dagarna som de kommer utan att ha särskilt mycket att passa. Mat- och sovklockan försöker vi dock hålla för allas trevnad. Men det slinker helt klart ner en och annan extra kaka eller glass per dag. 

I övrigt är jag inte särskilt sugen på lagad mat just nu utan håller mig helst till yoghurt, macka och frukt. Och sötsaker då. Jag blir snabbare mätt vilket jag antar bero på att bebisen växer och tar över utrymmet därinne. 

Bebisen har lagt sig med huvudet ner vilket känns på sparkarna som känns mot revbenen på höger sida. När jag var på MVC senast fick jag känna bebisen huvud vilket var häftigt. Det kändes stort… Jag hoppas att han behåller den positionen resten av graviditeten så att det blir en vaginal förlossning. 

Sömnen i vecka 32

Jag sover bra på nätterna för just nu är det mannen som tar kampen om vällingen med lillebror. Det går förvånansvärt bra och vi vaknar utvilade de flesta morgnar. Det var länge sedan det var så för mig men välbehövligt för det blir inte särskilt mycket vila på dagarna. 

I onsdags åkte vi till Småland och mina föräldrar. Imorgon bär det vidare till stugan på Öland. Där kommer det att bli semester på riktigt. 

Jag minns sommaren för två år sedan. Då var jag också gravid, med lillebror, och ungefär lika långt gången som nu. Det ska bli kul att jämföra magkorten. Jag försöker, och har försökt i alla graviditeter, att ta kort på magen varje vecka. Därför borde en jämförelse vara lätt. Min gissning är att magen har blivit större för varje graviditet. De flesta magfoton finns på datorn som jag lämnade hemma. Är det semester så är det. Konsekvensen blir noll magkort i det här inlägget förutom det här som fanns i mobilen.