Jag går in i en ny gravidvecka på torsdagar. I torsdags gick jag därför in i vecka 26 och snart är den också till ända. Förra veckan, alltså i vecka 25, slog gravidkrämporna är till. 
Halsbränna 

Det har varit mycket förberedelser inför bröllopet och fokus har varken legat på mig eller bebisen. Ingen träning, dålig sömn och sämre kost än vanligt gjorde att halsbrännan kom som ett brev på posten. Jag har dock inte behövt någon medicin för det utan jag tycker att ett glas mjölk och förnekelse har fungerat bra. 

Svullna ben

Svullna ben har däremot varit svårare att ignorera. Under tidigare graviditeter har jag varit noga med att använda stödstrumpor tidigt in i graviditeten. Det skulle nog ha hjälp här också, men åderbråck delux har poppat fram på vänster ben. Jag hoppas att det försvinner när bebisen är ute. 
Värmen påverkar såklart svullnaden i benen men jag misstänker att stort sockerintag också kan vara en bidragande orsak. Dags att lägga om kosten…
Svullen mage

Magen har också växt. Det är ju inte konstigt att den blir större men den här gången har jag inte hängt med mentalt på den fysiska förändringen. Snart går jag in i tredje trimestern så det gäller att snart börja fokusera på bebis, förlossning och allt vad kommande förändringar spädbarnslivet innebär. Det ser jag fram emot!

Lillebror tycker om att peta och gosa med bebisen i magen