Vecka 21 och vecka 22 av graviditeten har passerat. Jag mår hyfsat bra men måste erkänna att jag inte känner efter så noga. 


Jag kan sakna känslan jag hade under första graviditeten då minsta förändring noterades. Nu kommer livet emellan och filuren får mest följa med på det tåget. Det är väl så det ska vara och jag försöker att inte ha dåligt samvete för bristen på tid redan nu, innan bebisen är född. 

Vecka 22 – blödig

Jämfört med tidigare graviditeter har jag tydligare dalar och toppar. Jag har närmare till gråt men också till irritation. I andra vågskålen finns skrattet. 

I fredags hämtade jag och barnen killarnas pappa på flygplatsen. Vi var precis i tid att se passagerarna lämna flygplanet. Sambon får syn på oss i fönstret och vinkar. Killarna utbrister spontant PAPPA PAPPA! Jag får fuktiga ögon och snorig näsa. När de sedan springer och kastar sig in i hans famn börjar tårarna rinna hos mig. Blödig var ordet. 

Vecka 22 – gravidglömska

Medan känslorna har tagit över mina sinnen har hjärncellerna flytt sin kos, en efter en. Ett bra exempel är när vi var i Småland för att åka till Lalandia förra veckan. Dagen före avfärd skulle jag tanka bilen efter att ha glömt det två gånger samma dag. När jag nöjt har tankat upp bilen stelnar jag till. Jag har tankat diselbilen med BENSIN. Som tur var hann jag inte starta bilen. Det var bara att ringa efter pappa och sambo som fick bogsera hem bilen och slanga ur den. Som tur var startade den och det gick att köra nästa dag.  Jag har en känsla av att jag redan har berättat det här en gång i bloggen men då får ni ursäkta – jag skyller på graviditeten. 


Magen börjar synas rejält nu men jag kan fortfarande ha mina vanliga jackor vilket är tur eftersom det är kallt ute. Jag provade min bröllopsklänning ikväll och jag kommer fortfarande i den! Dock ser jag ut som en förvuxen maräng i tyllkjolen med den magen så jag får se om den ska vara på eller inte. 


Filuren i magen sparkar. Inte överdrivet mycket utan han verkar vara rätt lugn. Han hör väl sina vilda bröder på utsidan.

Kommande veckor kommer att handla om bröllopet men när vi kommer hem från Italien hoppas jag kunna få boa in mig och gå upp i graviditeten ordentligt.