Jag vill passa på att skriva ett sent GRATTIS till alla pappor på fars dag. Ett särskilt grattis riktar jag så klart till min och min systers pappa samt mina barns pappa. De är helt enkelt bäst! Helt opartiskt :). 

Dagen började med två morgonpigga söner som var ivriga att få ge sina presenter till sin pappa. Med småbarnslivets mått lyckades jag ändå stretcha det till sovmorgon för pappans del. Dock en brutal väckning med två pyjamasklädda minipersoner som anföll sängen och sömnen. Lillebror var ivrig att ge paketen och storebror var ivriga att öppna dem – en lyckad arbetsfördelning dem emellan.

Fars dag på Gotland

Därefter har dagen fortsatt i lugn takt hemma hos svärföräldrar. Som tur var hann jag med en runda med joggingvagnen och storebror i före kalaset. För det var tre pappor firades och god mat som åts. Kusiner som bråkade. Årets Blossaglögg, med smak av Kråkbär, som invigdes. För många pepparkakor som åts. Spända magar under skjortor. Sockerstinn barnaskara som somnade i vagnen under promenaden hem.

blossa_glogg_2016_fars dag

Blossa 16 – Kråkbär – invigdes av oss på fars dag.

Väl hemma spontant lådbilsrace runt köksön i plastbackar. Hopp från fåtölj och handstående på mattan. Rester till middag och mys i soffan med bok och tandborste. Gemensam läggning av barn.

fars dag lådbilsrace

fars dag lådbilsrace

Telefonsamtal hem till Småland och bästa pappan där. Avstånd som kortas med småprat. Inte mycket som sägs men tillräckligt.

Kvällen rundades av i soffan med bästa pappan här, katter, The Fall på TV och en tänd brasa i kaminen. Choklad och hemgjord kardemummaglass råkade slinka ner. Nu är det bara jag som är vaken. Resten av huset, inklusive katterna, snusar i sina sängar. En ovanligt stor och klar fullmåne vakar över dem. Snart ska jag stänga ner datorn och krypa ner i valfri säng för att senare påbörja min nattliga vandring mellan täcken, ”mamma”-rop, tappade nappar och påfyllande av närhet och välling.

Dagen började med kärlek och kommer att avslutas med kärlek. Och tacksamhet!