I förmiddags packade hela familjen på fem in oss i bilen och körde söder ut i cirka 50 minuter. Hemsebadet och Bagarns i Hemse var målet med utflykten.

Hemse

Hemse är näststörsta orten på Gotland men endast cirka 1700 personer bor där året om. Under sommarmånaderna råder det mer aktivitet än i den annars så slumrande orten eftersom många sommargotlänningar har ställen på södra Gotland. När de vill besöka en tätort är det alltså Hemse de åker till.

Resten av året ligger Hemse i vila med några få undantag. De attraktioner som lockar öbor är:

  • Hemsebadet
  • Hemse ishall
  • Bagarns

Hemsebadet

Idag prickade vi in två av tre på listan. Barnen älskar att åka till Hemsebadet. Det finns två barnbassänger med uppvärmt vatten, bubbelpool och en stor bassäng med lägre temperatur.

Lillebror jr. premiärbadade och var väldigt nöjd. Han skötte sig dessutom utmärkt i duschen och vid av- och påklädnad. Ännu skönare var att han sov i bilen både dit och hem. En jackpot med andra ord.

Storbröderna roade sig för fullt i bassängen. V är så stor nu att han nådde med axlarna ovanför vattenytan på djupaste stället. E hoppade, åkte rutschkana och var allmänt glad och sprallig i vattnet.

Bagarns

En tradition är att vi alltid åker till Bagarns efter badet för att äta lunch och ta en fika. Bagarns är ett konditori av den gamla varianten. Bra bakverk, mysig trädgård att sitta i på sommaren och så långt ifrån Stockholmschict man kan komma.

Det var en lyckad utflykt på en lördag. Jag misstänker att barnen kommer att sova gott inatt. Det kommer i alla fall jag.