Julen tycker jag tar slut på annandag jul men en sammanfattning av de senaste dagarna kan ändå vara på sin plats. Som rubriken berättar har det varit en fröjdefull julafton och en mysig juldag.

Fröjdefull jul

Julafton började tidig morgon av att barnen vaknade en efter en. Sista paketet i julstrumpan öppnades och pakethögen som tomten hade lämnat på natten inspekterades.

På eftermiddagen samlades våra familjer (dvs. min och systerysters) hemma hos mamma och pappa för glögg, julmat, Kalle Anka, tomte och paketöppning. Traditionsenligt familjekort togs också.

Det blev en lång väntan på tomten men till slut kom inte en utan två tomtar med en säck. Lillebror jr. sov sig igenom spektaklet. Storebror och lillebror var däremot modiga som vågade hämta paket hos tomten.

Bland alla julklappar var nog Ugglisdräkten bäst enligt storebror. Han sov i dräkten och har vägrat tagit av sig den idag.

Övertrötta men nöjda barn somnade senare och snabbare än vanligt på julafton.

Hotellfrukost på PM

Imorse gav jag och Samuel oss av tidigt för att möta upp kompisar för hotellfrukost på PM. Så gott och så kul att träffa gamla vänner. Vi ses inte så ofta så det är mycket som ska avhandlas varje gång.

Befinner du dig i Växjö av någon anledning kan jag verkligen rekommendera hotellfrukosten på PM. Väldigt välgjord och lokalen är stämningsfull. Mycket mysigt!

Spring i benen

Därefter var det dags för barn och vuxna att springa av sig energi och julmat i en gympahall. Uppskattat av alla.

Efter mat och bus i systers hus åkte vi hem till mamma och pappa framåt kvällen. Tre av tre barn somnade i bilen så det var en lätt nattning ikväll.

Nu ligger jag själv till sängs, rätt trött. Imorgon vankas mer mat då min mormor och moster kommer för att hälsa på. Sedan är julen över för den här gången. Det börjar bli dags att ladda för nyår. Det ser jag fram emot.