Idag var det en stor dag för lillebror. Det blev premiärklippning hos frisören. Av åkte bebislockarna och fram kom en ny kille med kortklippt frisyr. 

före frisören

Före frisören. Med plyschbyxor och grön traktortröja och det där hårtestarna var han lite 70-tal.

Han ville inte sitta själv i stolen utan han fick sitta i mitt knä. För att aldrig ha blivit klippt någon gång (undantag luggen i badbaljan en gång) var han jätteduktig. Han sa inte ett ljud, tittade lite misstänksamt mot rakapparaten och saxen, men lät frisören hållas. Russin var uppskattad muta och likaså en penna/ficklampa som han hittade hos frisören.

Hög koncentration på russinpaketet i min hand. Håret hamnade överallt och det kändes som att det mesta fastnade på hans tröja.

Klippt, fönad och med nya kläder – en mycket nöjd lillebror.

Efter lillebror var det storebrors tur. Han är van vid frisören och satt själv i stolen med kappa på och allt. Efter ett tag konverserade han även med henne. Lördagsgodis var det stora samtalsämnet – ett hett sådant dels för att det är just lördag och dels för att det är andra gången som han har fått lördagsgodis. Ett begrepp som gör storebror just stor, anser han själv.

Van storebror blir klippt. Mycket hår för en 3-åring.

Efter klippning blev det bad för storebror och därefter en lugn kväll. Sambon och jag såg ikapp senaste avsnittet av Homeland och nu är det snart dags att sova. Lördagen som kom och gick… och ett hår som blev klippt…