Varje år tänker jag att det är gott om tid. Att jag hinner. Att det finns oceaner av tid till all julförberedelse. Och så hepp är det första advent. Hepp – andra advent. Hepp hepp – tredje advent. Och innan jag vet ordet av är det fjärde advent och julafton. 

Advent - lillebror

Här ligger jag förra advent och är en söt lillebror

Julstädning ska göras, glögg ska drickas, julklappar ska inhandlas, Lucia firas och julstämning insupas. Och aldrig lär jag mig! Det är likadant i år. Första advent passerade i all hast. Jag hann med att putsa fönstren vilket inte ha gjorts på minst ett år. Staken kom upp i fönstret och ett ljus tändes, men resten har fått vänta.

Första advent följs av Lilla Buskalendern

Några få julklappar har bockats av från listan, men i år är jag faktiskt glad att jag har väntat med just inköpen. Det finns en hel hög erbjudanden som radas upp under december månad. Nämligen 24 stycken hos leksaksbutiken Lilla Bus.

Den 1 december är det dags att öppna första luckan i Lilla Buskalendern (trumvirvel). För dig som har barn eller ska köpa julklappar till barn är det här en toppenkalender. Varje dag under 1-24 december öppnas en ny lucka med en leksak med sänkt pris.

bildspel_adventskalender_885x580px

Första advent har passerat, men om du som jag, har kommit halvvägs, kan under alla dagar fram till julafton lägga upp benen i soffan, öppna datorn och klicka på det erbjudande som passar just dig. Du kan dessutom få klapparna levererade till dörren, inslagna och klara. Hur bra är inte det?

Om du redan nu är nyfiken på vad som döljer sig bakom varje lucka i Lilla Buskalendern kan du tjuvkika i Lilla Bus senaste nyhetsbrev. Där ser du också vilka fantastiska rabatter du får på varje leksak i kalendern.

Så ta ett djupt andetag, mumsa i dig en pepparkaka till och tänk att du hinner – i alla fall barnens julklappar.

Pst. Självklart kommer vi att presentera luckorna även här på bloggen.