Ett, två, tre…gravid

Jag hintade i förra inlägget att det finns något att se fram emot, en ljusning i mörkret. Eller jag kanske ska skriva någon. För fyra ska bli fem i familjen lillasyster på Gotland. Jag är gravid!

gravid tredje barnet

Första bilden på gravidmagen. Fultofs, dålig hållning och sur min får ni på köpet.

Just nu är det ett bubblande, jäsande och växande i min mage. Storebror och lillebror ska alltså få ett syskon. Och min storasyster ska bli moster igen.

Det är helt galet. Fantastiskt. Roligt. Pirrigt. Spännande. Och såklart lite skrämmande också. En trea! Både jag och min sambo (blivande man om jag få be) kommer från familjer där två barn är standard. Där är det också ett vänligt ålderspann om fyra år mellan syskonen. Vi själva däremot kom igång sent med barnproduktionen men har nu kommit ikapp kan man lugnt säga. Tre barn på (drygt) tre år. Slå den om ni kan…

Tripp, trapp och snart trull. Vilken trio!

Mående och sådant

Graviditeten tar ut sin rätt. När jag väntade storebror och lillebror kände jag mig pigg och njöt verkligen av att vara gravid i stort sett hela vägen. Eller så har jag förträngt det som jag upplevde var jobbigt. Det kan mycket väl vara så för den här gången har jag varit så trött, så trött, så trött. Och jag har inte orkat ta mig för något. Jag inte varit närvarande, varken i tid eller rum, utan ofta önskat mig lugn och ro helst sovandes i skön säng. Jag har inte orkat (motiverat mig till att) blogga, träna, äta nyttigt, gå helt upp i graviditeten som jag brukar tycka är kul och lustfyllt. Det har blivit en ond cirkel som har varit svår att ta sig ur.

Förutsättningarna till vila och återhämtning är ju inte riktigt är desamma som när jag väntade storebror och lillebror. Och det må så vara, men att jag inte har lust till saker är något nytt som inte kan skyllas på rådande omständigheter (läs aktiva minimänniskor) i hushållet. Men jag anar ljuset.

Gravid vecka 16 – ljuset återvänder

Jag har passerat den mest kritiska perioden (vecka 12 då risken för missfall minskar) och vi har fått se filuren stå på huvud därinne vilket känns väldigt bra och gör det hela mer verkligt. För någon vecka sedan började energin återkomma. Från att ha mått illa och känt mig allmänt bakfull i tolv veckor är jag nu över på andra sidan. Extra fint då att vårsolen också behagar titta fram.

Just nu väntar jag på att magen ska poppa ordentligt så att kaggen inte kan tas för annat än gravidmage.

Jag ser också fram att få bunkra en massa fina bebissaker. Särskilt mycket gillar jag de fint pastelliga sakerna från Done by Deer.

Nozo snutte från Done by Deer. Hur fin är inte den här? Till och med plats för nappen.

1 kommentar

  1. Jippi, jag ska bli moster igen. Så spännande att följa min underbara syster och hennes familj som ska bli fem i familjen 💕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*