I helgen var det dags för något som jag och min sambo har sett fram emot mycket och länge. Det har planerats, fantiserats, bokats och haft sig här hemma. Allt för att få till ett så bra barnfritt dygn i Stockholm som möjligt. Om det blev lyckat? Det blev superlyckat.

Stockholm

Däremot var inte förutsättningarna de bästa. Barnens farmor, som hade lovat att ställa upp som barnvakt, hade varit sjuk under veckan. Storebror var snuvig och lillebror visade tendenser till förkylning och feber. Men allt ordnade sig och jag kom iväg till Stockholm där jag mötte upp barnens pappa, tillika min sambo.

Lämna barnen över natten

Det är som att dra av ett plåster – att lämna barnen över natten alltså. Det har jag lärt mig den hårda vägen. Få det gjort snabbt så blir det mindre smärta. Jag vet att de har det superbra hos farmor och farfar och det är inte barnen som gråter, men det är ändå något som tar emot att lämna dem. Det var första gången jag lämnade ön över natten och det var första gången lillebror, 14 månader, sov borta en natt.

Lämningen blev inga problem, jag hann med flyget och kom till Stockholm. Där började jag med att sova, sova, sova. När jag vaknade kände jag mig i bättre balans och vi kunde njuta av en fantastisk dag och kväll i storstan.

Äta sig genom Stockholm – Teatern och Oaxen

Vi hade prioriterat bort shopping.  Istället för att trängas i affärer valde vi att satsa på mat och vin. Med andra ord njutning av det bättre slaget.

En sen lunch på Teatern Ringen där vi båda valde rätter från Caos. Mmmm för deras 63-gradersägg.

Stockholm - Teatern

Varsitt glas vin under lunchen på Teatern medan vi njuter av folkvimmel och 63-gradiga ägg.

Uppfriskande promenad till Scandic Grand Central där vi bodde för att vila och dressa om till kvällens stora höjdpunkt – Oaxen Krog. Den två-stjärniga Michelinrestaurangen gjorde oss inte besvikna. 10 rätter (plus smårätter i början), många glas vin och en goody bag av praliner senare stapplade vi in i taxin och åkte tillbaka till hotellet småfulla och övermätta. Smakupplevelsen hos Oaxen kräver ett separat inlägg.

Stockholm - Oaxen krog

Jag lämnade kameran hemma och har därför lånat bild från Oaxen Krog.

Efter ett inställt flyg dagen efter kom vi något sena hem på gotländsk mark igen och fick träffa två yrväder som inte verkade ha saknat oss ett dugg.