Att slime kan vara så kul. En av våra stor säljare i butiken är just slime, pruttlera och pruttkuddar. Slime verkar alla barn älskar. Visst det är ju en speciell känsla att hålla slime.

Bada med slime

Jag träffade säljaren från Molli toys härom veckan. De hade jätte fina gosedjur, käpphästar men även slime. Dessa förpackningarna häller du i badkaret och sen badade man i slime. Har man inget badkar går det lika bra i en bakbunke eller en stor skål. Tänk dig själv, från en liten slimeburk till en stor bunke fylld med slime. Ett pulver som förvandla badvattnet till en slemmig gegga. Den finns som grön, röd eller blått slime.

Slime bad, grönt härlig slemmig gegga.

Så igår kväll var det dags för H och hennes kompis att testa bada med slime. Ja, det var en upplevelse men så nöjda tjejerna var. Jag fick dra upp de ur badet innan de själva blev till slime. Visst det var halkigt och kropparna var som hala tvålar men slimet försvann lätt från kroppen i duschen. Nu hade vi lite mer vatten är anvisningen för att tjejerna ville ha mycket vatten i badkaret så slimet blev lite lösare än om man hade lite mindre vatten i badkaret. Men geggigt var det iallafall.

Här börjar förvandlingen av badvattnet.

När de badat klart var det bara till att fylla på extra nytt vatten så försvann slimet ut i avloppet. Det är 100% biologiskt nedbrytbart. Fördelen är att inga skadliga kemikalier, hudvänligt och miljösäkert.

Ett kul fredagsnöje som jag kan rekommendera, kanske inte varje fredag men helt klart värt att testas.