Hur kan en vecka försvinna så fort som kändes hur lång som helst innan veckan ens dragit igång. Det har varit bestämt sedan länge att resterande av familjen skulle åka till Norrland över påsk. I Kiruna bor barnens farmor och farfar samt farbror med familj.

Underbara fjällen

Mitt projekt – övervåning

Förra måndagen innan bilen knappt hade lämnat garageuppfarten hade jag fått på mig målarstrassen. Mellan jul och nyår byggde vi en vägg som blev en klädkammare till barnen. Den väggen ut mot vår övervåning har aldrig blivit tapetserad och resterande väggar av rummet väntade på renovering. De som känner mig vet att jag har mycket på min ”att göra lista”. Projekt är ngt som hör till i mitt liv.
Men varje gång familjen är bortrest (vilket inte är så ofta) är jag fenomenal på att boka upp mig så mycket som möjligt i butiken och samtidigt drar igång något projekt hemma. Dygnets 24 timmar blir lätt fulla av olika sorters jobb. Medan barnen o min man njöt av fjällivet och snö, bestod min snö av slipdamm från spackel.

H redo att ta sig ner från slalombacken.

O med en underbar vy och dags att ge sig av ut för branten.

Första dagarna var det slipning, drar ner gamla tapeter och målning av tak.Vilken känsla när första tapetvården är på plats, när man ser att rummet sakta börja förändras.


I rummet valde vi två olika sorters tapeter. En mönstrad ljuvlig tapet från Boråstapeter – Koralläng designad av Hanna Werning. Ett mönster av koraller i glada och behagliga färger som jag föll direkt för när jag såg den. Det var egentligen inte alls en sådan tapet jag tänkt mig från början men när vi väl började titta var det Koralläng som föll oss i smaken.


Till resten av rummet blev det en ny tapet ifrån Midbec. Tapetkollektionen Kalk består av enfärgade tapeter i nordiska nyanser där matta, melerade ytor ger en kalkfärgsliknande känsla på väggarna.

Eftersom jag var hemma själv kunde jag styra min egna tider. Så det blev mycket jobb och jag somnade ovaggad i sängen varje kväll.  Så skönt att kunna sätta check ✔️på detta projektet. Lite återstå men det är finliret, det roliga.
Familjen hade haft en underbar påskvecka och det var mysigt när de kom hem igen. Visst hade det varit underbart att vara med i fjällen men det får bli vid ett annat tillfälle.

Trevlig helg!