Om det är vardag eller helg, jag är och har alltid varit en morgonmänniska. Det bästa som finns är att smyga upp medan huset fortfarande sover.

Eftersom att vi har hund och hästar existerar nästan aldrig sovmorgon för min del. På vardagarna är jag ute på promenad strax efter 06 och kommer hem en timme senare om jag inte sadla ena hästen och ge mig ut på en morgonritt – jag, hunden och min häst är det bästa som finns.

Just denna årstiden undviker jag skogen med häst på morgonkvisten, dels är det mörkt och sen är det älgjakt vilket innebär extra mycket djur i rörelse runt gryningen. När jag väl är tillbaka börjar huset att vakna upp för dagen. Det blir oftast en behaglig start på morgonen. Eftersom min man åker till jobbet när jag kommer tillbaka från min morgontur blir det jag som väcker barnen och löser morgonrutinerna.  

En morgontur över fälten i Lekaryd

En morgontur över fälten i Lekaryd

Oftast åker jag till jobbet samtidigt som barnen åker till skolan. Det är skönt att komma till jobbet i godtid före öppning. Jag hinner gå igenom mail, göra beställningar eller kanske ändra något i butiken.

Om det varit en stressig morgon kanske har frukosten blivit lidande brukar jag smita in på underbara Café S:t Clair och hämta mig en tallrik med äggröra, bacon och deras goda mackor. Om ni inte besökt Café S:t Clair kan jag varmt rekommendera detta stället. Ett guldkorn som finns i min vardag både till frukost och lunch.

dsc_7968

En härlig frukost från Café S:t Clair

När butiken väl öppnat har jag fullt upp med det jag tycker är roligast, just att vara i butiken. Hjälper kunder som kommer in, slå in paket i fina papper, skylta om och mycket mer som hör till butikslivet. I min butik har varje hylla sin skyltning och du finner inte fula pappställ för exponering av produkter utan istället finner du produkterna i våra fina skåp med hyllor och spjut.

dsc_6636

En miljöbild från Lilla Bus

Dagen går fort de timmar jag är på Lilla Bus och på eftermiddagen lämnar jag över butiken till min personal för att åka hem och styra upp familjelivet. Barnen har kommit hem från skolan och berätta om sin dag, mellanmål ska serveras och middagen ska förberedas.

Vår kille O ska i alla fall tre av fem dagar iväg på hockeyträning med sin pappa i släptåget som tränare. Vår lilla tjej H har kören och tennis. Ibland krockar logistiken då får mormor och morfar eller vänner rycka in men oftast flyter allt på som det ska. När de mest hektiska timmarna på eftermiddagen/kvällen har lagt sig, hästar utfodrade och hund motionerad är det gott med en kopp te och kanske några sidor i en bra bok. Kvällens lugn infaller och snart är det dags att krypa ner för att släcka sänglampan och ladda batterierna till morgondagen.