Vilken underbar lördag, blåsigt men med fint väder. Jag hade min plan klar i huvudet. Frågan var bara hur mycket jag skulle hinna med, lakanen från samtliga sängar var tvättade och hängde på tork i vinden, båda barnen skulle leka med kompisar. O åkte till en kompis och H hade en kompis som kom hem till oss. Jag började direkt efter lunch ute i trädgården med att räfsa äpplen, i år har det verkligen varit ett riktigt äpple år. Jag tog tillvara på ätbara äpplen till oss som vi ska göra pajer, äppelmos, äta som dom är och sen gör must av, en hög till hästarna och sen blev det en hög till att kasta ut till de vilda djuren. Jag fyllde många skottkärror ändå har vi rensat under träden efterhand och tittar jag upp bland grenarna finns det fortfarande mycket kvar. Jag hade sällskap utav vår ena katt som gärna satt på en gren och inspekterade mitt räfsande. Vi har 5 stora äppleträd i vår trädgård vilket har givit otroligt mycket frukt i år, merän vad vi lyckats göra åt. Tur det finns djur som uppskattar äpplen.

image

En av skottkärrorna med äpplen, här har vi hästäpplen.

image       image

 

När väl alla våra äpple var uppräfsade fortsatte jag med studsmattan, nu ligger den i säkert förvar nermonterad i vårt förråd. Så skönt att passa på när det fortfarande var fint väder. Jag hann även bära in våra trädgårdsmöbler och lite annat som stod och skräpade i trädgården. Jag var på gång att ta en promenad med hunden medans det fortfarande var ljust, men när vi kommit en bit in i skogen small det några skott. Attans, jag som trodde jägarna hade gett upp och inte jagade efter 16 men det blev bara att vända på klacken och ta en annan runda. Nog för att det blåste men desto skönare är det att komma in i värmen efter en hel eftermiddag ute. Kinderna är lagom rödmosiga och kroppen mår bra av all friskluft. En riktig toppen dag.

I helgen är det bara jag och barnen hemma så vi bestämde oss för att avsluta lördagen med en mysig matlagningsstund. Det blev en 3-rätters som vi hjälptes åt att tillaga, mums alla var nöjda och glada. Innan sommaren hade vi varsin lördag då vi lagade – halv åtta hos mig. Resterande av familjemedlemmarna betygsatte menyn, uppskattat för hela familjen. Det barnen inte klarade av själva i köket hjälpte någon vuxen till med. Det blev ett kul inslag och det var intressant att se barnen komponera sin egna meny och presentera det. Ikväll blev det inte halv åtta hos mig men dock en 3-rätters.

Kvällens meny:

  • Förrätt – Toast med hemmagjord räksallad (lök, lime, avokado, paprika och räkor)
  • Huduvrätt: Kalvinnanlår med klyftpotatis, rotfrukter, getost med honung och valnötter
  • Dessert: Kladdkaka med grädde, en klassiker denna gången gjord av O o H med ett nytt recept.

image     image  image

Trevlig kväll, nu blir det en stund framför tv:n innan det blir läggdags för imorgon bitti står det hockeymatch på agendan. Då ska H och jag heja fram O och hans lag.