Idag har det regnat i Visby. Ja, det har till och med kommit vita snötussar som landade på barnvagnen för att sedan smälta direkt. Helt i onödan alltså. Så vad har vi gjort en dag som denna, en regnig tisdag i februari?

regnigt Gotland

Katten föredrar också att vara inne vid dåligt väder

Pussel är livet

Vi började morgonen med att pussla. Storebror har kommit in i en pusselperiod. Han håller på att knäcka pusselkoden och blir taggad av att lyckas få ihop två bitar. Hoppas han håller sig lika taggad livet igenom…

pussel regnigt Gotland

Lillebror ville helst tugga på sitt pussel, men eftersom det består av stora träbitar tål det hårda barntänder.

regnigt Gotland pussel

Morgonruffsig frisyr och en lillebror som alltid går runt med skrapsår och blåmärken

Vattenpölar är livet

Efter morgonbestyr och följe av storebror till förskola tog lillebror och jag en promenad. Lastbilar och blinkande lampor är roligt att titta på. Vattenpölar är ännu roligare. När slutade vatten och att blöta ner sig vara roligt?

regnigt Gotland vattenpöl

Tre timmar går snabbt och huxflux var det dags att hämta storebror på förskola. Under lillebrors vila brukar storebror och jag mysa med böcker och förtroliga samtal. Det blev även ett och annat försök att stå på huvud (ej från min sida).

Dinosaurier är livet

Eftermiddagen, när det snöblandade regnet tilltog, styrde vi kosan mot barnens kusiner. Mellis, legobyggen, dinosaurier, bussar och pussar var det mest uppskattade hos de små. Det är kul att kusinerna är så nära i ålder (födda 2013, 2014, 2015 och 2016). Fyra killar som redan nu kan rusa riktigt ordentligt.

Sambon, aka blivande maken, är bortrest så vi var en trio till middagsbordet. Jag har bestämt mig för att tiden mellan middag och fram till läggning av barnen ska vara den trevligaste stunden på dagen (dock ej vad jag skrev här inser jag nu), men det är inte alltid att det lyckas. Den här middagen får räknas som godkänd trots lite tjat, mycket kladd och kisspaus mitt i.

Sista rusning före sänggående. Storebror är smittad av kusinens stora dinosaurieintresse och vill numera bli tilltalad T-rex. Mina små t-rexar och jag kröp ihop i stora sängen där de somnade. Jag håller tummarna för en bra natt och bättre väder imorgon.

regnigt Gotland dinosaurier

Två T-rex som rusar ända in i läggningen