Trevlig lördagkväll alla! Jag tänkte köra en lista för att ni ska lära känna mig lite. Listan är lånad från Att vara någons fru – helt klart en favoritbloggare. Underbara bilder och framförallt underbara texter.

Here we go:

 • Hur är dagsformen? Helt OK. Släkt har varit här på födelsedagskalas. Vi har firat E som fyller ett år på måndag (hur kan livet rusa på så snabbt?). Det har varit pyssel med det, men väldigt kul. Dock har jag inte hunnit träna alls i veckan så den biten saknar jag just nu.

födelsedagståg till 1-årskalaset

 • Vad gör du just nu? Jag har precis bytt om till myskläder efter att ha nattat barnen. Nu har jag krypit upp i soffan och väntar på sambon som kokar äppelmos i köket.
 • Hur sover du? Lätt. Ett öra som lyssnar efter ljud som tyder på att barnen är på väg att vakna i rummet intill. Beredd på att springa in för att antingen lyfta upp E och bära in honom till oss eller för att lägga mig bredvid V till dess att han har somnat om.
 • Vilket var det senaste sms:et du fick? ”Snart är det dags för adventskalendern”. Som ägare till leksaksbutiken Lilla Bus behöver min syster ligga minst ett par månader före i planeringen. Den populära adventskalendern är ett återkommande tema.

adventskalendern hos Lilla Bus - lista

 • Vilken var den senaste bok du läste? Oj, nu måste jag tänka efter. Jag älskar verkligen att läsa, men sedan barnen kom har jag inte prioriterat läsningen, mer än barnböcker. Tyvärr. Jag hoppas få tid till att läsa ”mina böcker” snart snart igen. Under sommaren har jag hunnit med att läsa en bok. Det var Notes from a Friend: A Quick and Simple Guide to Taking Control of Your Life av Tony Robbins. Boken finns bland annat att beställa hos Adlibris.
 • Vad la du mest pengar på 2015? Förutom blöjor och mat var det barnvagnen – Bugaboos Donkey. Eftersom lillebror föddes och storebror inte hade fyllt två var det nödvändigt med en dubbelvagn.
 • Bästa klädinköpet du gjort? Min jacka från Fjällräven. Jag fick den av sambon så det gör den ännu mer prisvärd :).
 • Vad trodde andra att du skulle bli när du blev stor? Mamma trodde nog journalist, jurist eller författare. Än är det inte försent…
 • Vad trodde DU att du skulle bli när du blir stor? Jag har alltid velat ”bli” författare. Ett tag var jag inne på att jobba på förlag. Än är det inte försent…
 • Vad är du riktigt dålig på? Att parkera bilen på vår uppfart till huset. Misslyckas varje gång och behöver justera så att bilen står rätt. Jag är också värdelös på att veta var jag har lagt mobilen/nycklar/plånbok när jag ska iväg.
 • Vad är du riktigt bra på? Att planera. Och att skriva listor. Älskar´t!
 • När var du riktigt rädd senast? När V satte en frusen mangobit i halsen. Han fick upp den av sig själv, men innan han fick det hann jag bli riktigt riktigt spyfärdigt rädd.
 • KBT eller psykoanalys? KBT. Varför älta när man kan gå vidare? Synd att jag inte alltid lever efter de orden…
 • Vad gör dig riktigt arg? Många saker och beteenden när jag själv är hungrig och/eller trött och/eller stressad.
 • Vad drömmer du om just nu? Om att satsa och att lyckas. Om att vara modig.
 • Blir det fler barn? Man ska aldrig säga aldrig :). Jag har aldrig varit särskilt förtjust i barn, men sedan jag fick mina underbara pojkar undrar jag hur man inte kan längta efter fler.

När känner man att det är sista barnet? - lista

 • Hur ser du på att vara mamma? Att vara mamma till V och E är en sådan förmån så jag finner inte ord för det. Jag är så tacksam för att jag får vara deras mamma. Jag utvecklas varje dag. Visst är det utmaningar och visst är jag osäker mest hela tiden (i början hade jag velat ha ett facit som berättade för mig hur jag skulle bete mig i mammarollen), men att vara mamma 100% som jag är nu (jag är föräldraledig) är fantastiskt.

Hur ser du på att vara mamma - lista

 • Vad är planen för idag? Det är inte mycket kvar av dagen. Jag och sambon ska titta på film och sedan är det bums i säng som gäller.

Det var alles. Sov gott alla!