Nu är det snart två veckor sedan jag blev trebarnsmamma. Jag tänkte ge dig en statusuppdateringar. 


När jag skriver det här inlägget ligger lillebror jr. och marathonäter. Mat, dvs. bröstmjölk, verkar vara uppskattat för han äter ofta och länge. Amningen funkar bra förutom att ena sidan har fått sår/blåsor. Generellt har jag lättare att läsa av S signaler än de andra tvås vid samma ålder. Det gick snabbt för mig att förstå vad hans olika getläten betyder (han låter som en get nu när rösten ännu inte har nått sin fulla styrka) – äta, ont i magen, bajsa eller spy. Större repertoar än så har han hittills inte visat oss. 


Storebröderna är väldigt stolta över sin lillebror. De vill gärna pussa, krama och hålla honom. Däremot är det en daglig kamp med de två äldsta barnen, men det är väl så det ska vara. De visar ingen svartsjuka gentemot lillebror jr. utan tar ut det på oss föräldrar istället. 


Jag kan inte klandra bröderna B för deras beteende för själv tycker jag att det känns överväldigande. Tänk att han har kommit! Jag behöver vänja mig vid att vi nu är fem i familjen. Det dåliga samvetet över att inte räcka till gör sig påmint men jag försöker att slå bort det. Jag gör så gott jag kan och visar tydligt hur mycket jag älskar minifolket – jag hoppas att det är tillräckligt. 

Förälskelsen till lillebror jr. är för övrigt total. Den kom direkt och växer sig starkare för varje dag. Någon som växer i takt med den är just lillebror jr. BVC var på hembesök när han var en vecka gammal och redan då hade han passerat födelsevikten på 2720 g. På torsdag är det dags för första besöket på BVC. Andra milstolpar hittills:

  • Första promenaden ✔️
  • Första badet ✔️
  • Första bilfärden 
  • Första, andra, hundrade spyan ✔️
  • Femhundrade blöjan bytt, typ ✔️
  • Besök av släktingar och bekanta ✔️
  • Första förkylning tyvärr ✔️
  • Öppnar ögonen alltmer och visar tydligt hur han lyssnar på välkända röster ✔️

Det är inte klokt vad bortskämda vi känner oss med blombud och paket med fina saker. Tack alla snälla. 


Jag håller på att skriva ner förlossningsberättelsen men det tar tid för jag blir avbruten stup i kvarten av en viss person som vill äta. Men den är på gång.