Hoppas att du har haft en skön midsommar. Själv har jag varit med om en fantastisk midsommar på Gotland! Bröllop i Djupvik stod på agendan. Den här gången inte mitt eget.


Medan min syster har varit på Öland och firat midsommar (bilder på Insta) har jag varit kvar på min hemö Gotland. En vän till min man gifte sig på själva midsommardagen och brudparet hade bjudit in till storslaget firande.

Midsommar i Klintehamn

Brudgummen kommer från Gotland och hans föräldrar bjöd in till midsommarfirande till sig i Klintehamn på självaste midsommarafton. Bruden kommer från Stockholm där paret bor så många gäster anlände till ön från fastlandet. Det var stor uppslutning och en fantastisk stämning.

Solen sken, majstång kläddes och restes. Spelmän spelade, barn och vuxna dansade runt stången. Midsommarbuffé, gräddtårta med jordgubbar, bubbel, trevligt sällskap och fiskdamm till barnen.

När det var dags för dans runt stången parade V snabbt ihop sig med den enda med högtidsdräkt i sällskapet.

Det visade sig att V var överförtjust i ringdans. Raketen och Björnen sover var bäst.


Efter firandet i Klinte åkte vi hem till mannens föräldrar för grillning, dans runt ny stång och lek med barnens kusiner. En väldigt lyckad midsommarafton. Men den toppar inte midsommardagen…

Bröllop i Djupvik

Om du kör kustvägen 40 minuter söder ut från Visby kommer du till ett gammalt fiskeläge som heter Djupvik. Där finns även Djupvik hotel, vackert beläget vid havet med utsikt över Karlsöarna. Förutom hotell finns deraa restaurang som har öppet året mars-dec.

Bild lånad från Djupvik hotels hemsida

Vigsel och efterföljande bröllopsmiddag och fest ägde rum på Djupvik hotel. Vädergudarna var på vår sida och vi fick vara med om ett vackert utomhusbröllop mellan Carro och Petter. Jag grät inte särskilt mycket under mitt eget bröllop men här flödade tårarna vid flera tillfällen.


Efter vigseln med fina ord, sång och vackert brudpar var det skål i utebaren och sedan middag inne i restaurangen. God mat blandades med gott skratt och viner (ej för min del) och kärleksfulla tal. Det var en härligt uppsluppen stämning bland smokingklädda män och festklädda kvinnor. Det var länge sedan jag hade så roligt och det var länge sedan jag var vaken så sent…

Den här fina utsikten hade jag under middagen.

Klackarna i taket

En eldshow markerade slutet på middagen och dansgolvet fylldes snabbt av glada människor.

Jag hängde med de andra så gott jag kunde och det var först fram mot 01:30 mage och fötter gav upp (jag är inte van att gå i högklackat längre). Som gravid var jag en självklar chaufför och jag fick med mig sällskapet hem.

Det enda kortet på mannen och mig från bröllopet. Taget på ett mörkt dansgolv.

Barnen sov hos farmor och farfar så vi kunde unna oss en härlig sovmorgon idag.

Det har varit en underbar midsommar som jag kommer att minnas länge tack vare Carro och Petter. Tack för att vi fick vara med och fira er dag och för er generositet!

Pst. Midsommar har en stor betydelse även för mig och mannen. Vi träffades nämligen för första gången på midsommardagen (26/6 för sju år sedan, om det var på ena eller andra sidan tolvslaget är jag dock osäker på).

Pst2. Passa på att åka till Djupvik och Stora Karlsö när du är på Gotland i sommar.