På lördag är det dags för bröllopet. Trots att det är ett litet bröllop med enbart närmsta familj som gäster är det en hel del förberedelser. To do-listan är lång men vi betar av en sak i taget. Nu när det närmar sig har jag upptäckt att en hel del saker har jag gjort själv. DIY – pysselverkstad. 

DIY sparar pengar men inte tid

En del saker går inte att förbereda så långt i förväg som man skulle önska men därför gäller det att vara ute i god tid. Det gäller särskilt om man har bestämt sig för att göra pysslet själv. För pyssel tar tid. Fördelarna  är att du sparar pengar, du har förhoppningsvis roligt under tiden och du får något unikt. 

DIY – bröllopstips

  • Inbjudan, tackkort, menyer. Det är lätt nuförtiden att designa sin egen inbjudan. Hitta mönster på etsy.com, skapa inbjudan och skriv ut själv eller beställ på webben. Jag har använt Vistaprint till klisterlapparna och Optimalprint till inbjudningskorten. Bra kvalitet från båda leverantörerna. 

  • Fotografering. Vi har anlitat proffsfotograf till själva vigseln men på middagen får vi klara oss utan. Eller med Instagram är väl de flesta proffsfotografer idag. Det finns en app som heter Wedbox som samlar alla mobilfoton som tas under bröllopet. Jag funderar på att använda mig av den. Dessutom har vi Polaroidkameran som jag hoppas kommer att användas flitigt. 

  • Fotoram. Polaroidkorten ska hängas upp för torkning och till det har jag helt enkelt använt en guldram där jag har plockat bort glaset. Jag har fäst satinband och klädnypor med gästernas namn på. Enkelt och billigt. 

  • Information. Det är lätt att göra små infotavlor som förklarar hur t.ex. Polaroidkameran fungerar eller lösenordet till WiFin. Eller menyförslag kvällen…

  • Ljuslykta. Jag har guldsprejat torkade gula ärtor och ska använda dessa som dekoration till ljusstakarna på borden.  Guldspray kommer härifrån

  • Skattkarta till barnen. Till skattkartan ska jag återigen använda Polaroidkameran, för enkelhetens skull. För de barn som nog uppskattar en skattkarta mest är för små för att kunna förstå den. Därför får ett foto var nästa foto/ledtråd finns. Efter åtta foton gömda på olika ställen i trädgården når de till slut fram till skatten (varsin påse med godsaker och leksaker i).