Nästa vecka delar vi upp familjen. Då åker mannen och storebror V nämligen till Island för en långweekend. Det är ett äventyr som båda ser fram emot jättemycket. Jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk för jag har aldrig varit där och skulle gärna upptäcka ön med dem. Samtidigt är det första resan som mannen och storebror gör på tumanhand och det unnar jag dem verkligen.

Vi har pratat om att åka iväg någonstans hela familjen, men dels känner jag att lillebror jr. ännu är lite för liten för långflyg och dels passar det dåligt i tiden med en längre resa. Men då storebror, under lunchen på förskolan, hade sagt att han skulle åka till Island var resmålet givet (curlingföräldrar eller vad?!). Det krävs dock en del energimässigt att förflytta fem personer, varav tre av dem är minimänniskor med egna starka starka viljor och önskemål. Jag märker en tydlig skillnad på att vara fem istället för fyra i familjen. Det blir mer naturligt att dela upp familjen för att känna att man som förälder räcker till. När jag nämnde för mannen att han och storebror kunde åka blev han eld och lågor. Äntligen en chans att bonda med äldsta sonen utan konkurrens av mig och övriga bröder.

Att storebror hade nämnt just Island som resmål beror på att han är intresserad av vulkaner. Han har tittat på vulkanutbrott på datorn och pratar ofta om vad som händer när ett utbrott sker. Just nu förbereder han sig genom att packa väskor, leka att han ska åka expresståget till Arlanda, osv. Han ser verkligen fram emot äventyret, särskilt att få äta godis på planet… Det ska bli kul att få rapporter från resenärerna nästa vecka.

Bild lånad från nature.org

Det ska också bli kul att få umgås mer med lillebror E. Som mellanbror märker jag att han ibland hamnar lite i kläm. Han får klara sig själv rätt mycket då storebror pockar på uppmärksamhet och lillebror jr. vill ha sitt i form av mat och blöjbyten. Dessutom har lillebror E gått in i en period av stark vilja och splittrad personlighet. Ena sekunden glad, andra sekunden arg, tredje sekunden ledsen och fjärde sekunden glad igen. Det är inte lätt att vara två år. Det blir mysigt att dela familjen, men ännu mysigare när vi är samlad igen!