Ja, vad säger man när jag har som mest att göra varför inte dra igång ett projekt. Vi har länge pratat om att eventuellt bygga en klädkammare till barnen. Detta skulle frigöra yta från deras rum. Men som sagt det har bara varit prat tills i början av veckan när rycket blev verklighet.

Bygget drog igång

Idag drog vi igång med att bygga väggen. Vi kanske var att ta i snarare min kära pappa och en snickare kom för att börja bygga. Igår kom mina svärföräldrar på besök från Kiruna så även svärfar fick hjälpa till idag. I onsdags eftermiddag och kväll var jag tuvungen att testa vart vi skulle ha klädkammaren. Jag asade runt på möblerna och testade olika ställen. Där vi beslutade att bygga klädkammaren blev helt klart bästa stället. Från början var det vår tv hörna på övervåningen och där stod det en hörnsoffa. Hmm hjärnan gick på högvarv, soffan fick absolut inte plats någon annanstans i rummet. Efter lite klurande och funderande kom jag fram till att soffan kunde kanske byggas om… Sagt och gjort jag monterade i sär soffan och började bygga ihop den på nytt. Förrutom att O tyckte att soffan såg ut som att vi hade 9 barn för att den blev så lång tyckte vi andra i familjen att denna lösningen kommer att fungera bra och en lång soffa kändes helt ok. Med kuddar, matta och soffbord kommer detta blir bra.

Vår långa soffa på övervåningen.

Vår långa soffa på övervåningen.

Piffet kommer att dröja

Rummet kommer kännas lika rymligt som tidigare och allt kommer att få plats. Där vår soffa står idag stod det tidigare en lång skänk som oftast bara hamnade en massa saker på. När allt är klart kommer rummet blir mer funktionsdugligt och barnen kommer att få en bra klädförvaring. Men som sagt det kanske inte riktigt var rätt läge att dra igång ett bygge när jag har som mest att göra på LillaBus. Fast när allt är klart kommer det kännas så bra. Jag ser helheten i huvudet däremot kommer det ta ett tag innan vi kommit dit. Målning, tapetsering av rummet och inredning till klädkammern ska fixas. Ikea har bra förvaring och tips på hur rummen kan se ut. Det sista piffet inser jag kommer att dröja till efter jul.

Ingången till vår nya klädkammare.

Ingången till vår nya klädkammare.

På delar av denna vägg kommer vår tv att sitta.

På delar av denna vägg kommer vår tv att sitta. 

Bilder på slut resultatet kommer självklart att presenteras när allt är klart.

Trevlig kväll!