Det är i år det händer. Efter snart sju år tillsammans och efter två barn är det nu dags. Bröllop! Sambos ska bli äkta makar. I år är det lillasysters tur att gifta sig.

bröllop på gotland minsysterochjag

Fotograf: fantastiska Sara Norrehed Bild lånad från Pinterest.se

Förlovning utan ring

Egentligen är det ingen nyhet. Frieriet skedde redan i november förra året (på min mammas namnsdag) hemma efter en middag med vänner. Vi hade vinkat hejdå till dem, lagt barnen och röjt undan i köket. Vi slog oss ner en kort stund vid middagsbordet för att dricka upp vinet i glaset och för att unna oss en andra omgång efterrätt innan vi gick och lade oss. Efter att ha kommit in på lite praktikaliteter förvånade han mig med att gå runt bordet, gå ner på knä och fria. Det kom spontant och det var överraskande men samtidigt självklart. Det är ju vi. Det kommer att vara vi. Så varför inte?! Det blev så klart ett JA!

Någon ring hade inte inhandlats och sanningen att säga sitter det fortfarande inte någon på vänster ringfinger. Men jag kollar. Jag känner att det måste bli rätt. Utbudet är begränsat på Gotland men nästa gång jag ska till Stockholm blir det ringjakt skulle jag tro. Viktigast är att ringen sitter där på bröllopsdagen.

Bröllop med litet b

Det kommer inte att bli ett bröllop med stort B utan snarare med litet b. Men det kommer att bli vårt bröllop och det kommer att bli fantastiskt, tårfyllt, nervöst och glatt och firas med närmsta familj. Efter att ha velat fram och tillbaka och undersökt möjligheter är det nu bestämt att vi ska gifta oss på Gotland. Det känns rätt. Det är här vi bor och det är en underbar ö som förhoppningsvis visar sig från sin fina sida på bröllopsdagen.

Storasyster är självklart tärna, även om det inte blir ett kyrkligt bröllop. Vi kommer istället att knyta banden i vackra Botaniska trädgården i Visby.

bröllop visby minsysterochjag

En fin plats att gifta sig på tänker vi. Bild lånad av Emmasvintage.se

Trots att det är ett litet bröllop är det mycket att planera. Hur gör de som har storstora bröllop?! Vi har som tur var är några månader på oss att få ordning på allt. Det här är ju ingen bröllopsblogg, men jag kommer inte att kunna låta bli att uppdatera med hur planerna framskrider.

Just nu letar jag efter kläder till barnen (det finns såååå mycket fint!) och bra aktiviteter för barn att underhålla sig med. Jag misstänker att jag kommer att shoppa loss en del hos Lilla Bus :).

Trevlig kväll på er!