Trots att det kommer att vara ett litet bröllop vill jag att det mesta ska vara genomtänkt. Det som kan förberedas och planeras i tid ska också göras för att slippa stressa i onödan. Jag har därför stolpat upp några punkter värda att följa. 

Bild lånad från Pinterest


Bröllopet ska i möjligaste mån:

  • Vara barnvänligt – eftersom nästan hälften av gästerna är barn och den yngsta är under 1 år känns det rimligt och nödvändigt att göra detta på barnens villkor. Jag hade älskat en lång middagsbjudning på en finkrog, njuta av goda viner och speciallagad mat. Men jag känner våra barn. De skulle ha tröttnat redan vidförrätten  och jag skulle inte ha kunnat slappna av. En kort vigsel och bröllopsmiddag på hemmaplan där alla kan rasta av sig i trädgården känns därför som det bästa alternativet. 
  • Vara ekonomiskt försvarbart – återigen, hade det varit ett stort bröllop med många gäster skulle jag ha haft andra krav på lokal, mat och dekoration – och betalt därefter. Nu kommer vi att göra lite själva, be andra om hjälp till annat och acceptera att det inte är kristallglas som champagnen dricks ur. Det kommer att bli bra ändå. 
  • Spegla oss och vilka vi är – det är lätt att tappa bort sig i bröllopsdjungeln. Så många val och det är så lätt att titta på hur alla andra gör. Vi försöker verkligen att inte falla dit på alla måsten och hur traditionella bröllop brukar se ut. Istället plockar vi russinen ur kakan och lägger till egna ingredienser. Vi har t.ex. valt bort bröllopstårta. Och från början var sambon inne på att inte ha ring utan istället investera i en fin klocka. Fine by me. Han ångrade sig och nu sitter det en ring på fingret men alla våra ringar är bättre begagnade och justerade till att passa just oss. 

  • Vara roligt – före, under och efter bröllopet. Vi ska ju trots allt leva ihop resten av livet. Vad gör det då att små detaljer inte bli som man har tänkt sig? De är inte värda att hetsa upp sig för. Jag vet dock med mig att jag kommer att vara nervös under själva vigseln och börja tokgråta. Hur undviker man sådant? Det får bli som det blir…. Roligt kommer vi i alla fall att ha, det har vi redan. Och jag misstänker att barnen kommer att stjäla showen ändå.  

Än så länge tycker jag att vi följer punkterna på ett avslappnat sätt. Fråga mig igen om en månad.