Så var besöket i Småland över för den här gången. Efter en vecka är vi nu tillbaka på Gotland. Det känns skönt att vara tillbaka i gamla upptrampade hjulspår. Det känns ännu skönare att veta att Småland bara är en båtfärd bort. 

I tidigare inlägg har jag skrivit om min längtan till Småland. Missförstå mig rätt. Jag älskar att bo på Gotland och längtan till Småland innefattar snarare släkt och vänner. Som tur är har storebror och lillebror bra kontakt med sin mormor, morfar, gammelmormor, moster och sina storkusiner. Och varje gång vi hälsar på i Småland blir vi uppassade å det grövsta. Den här gången tycker jag att det var mer skämma bort än vanligt.

Småland från sin bästa sida

Det var inte bara familjen som skämde bort oss utan hösten visade sig också från sin bästa sida ett par av dagarna. Strålande sol och värme. Krispig luft och underbara färger. Lantlivet när det är som bäst. Det blev inte sämre av att mormor och morfar har skaffat en ny liten ulltuss till kattunge. En bedårande Amadeus vars största intresse var lek och att ställa till djävulskap för den äldre katten Mozart.

Småland Amadeus

 

Småland E Småland V Småland V och E Småland och min syster Småland H och v Småland H och V Småland V

Så klart hann vi även med ett besök i systers leksaksbutik Lilla Bus i Alvesta. Som alltid när man kommer dit vill man köpa med sig en massa fina leksaker. Det är tur att det är jul snart så att man kan shoppa loss. En adventskalender slank ner i varukorgen den här gången. Att slippa tänka på vad jag ska stoppa i de 24 paketen under december fram till jul, gör mitt liv så mycket lättare. Vill du själv slippa stressen och beställa en adventskalender har du fram till den 21 november på dig.

Storebror och lillebror fastnade vid lekbordet hos Lilla Bus och provade de flesta fordon från Wow toys.

img_3695