När lärde du dig något nytt senast? Själv minns jag inte, men jag börjar bli sugen på att bli riktigt duktig i ett ämne.

Det är klart att jag lär mig saker varje dag. Genom att titta på nyheterna på TV. Genom att läsa. Genom samspelet med andra. Bara genom att leva. Men det är inte samma sak som att grotta ner sig i ett ämne. När jag ser hur mina barn utvecklas inom så många områden kan jag å ena sidan bli avundsjuk (tänk vad mottagliga de måste vara inför allt nytt). Å andra sidan kan jag bli helt matt (vad jobbigt att behöva börja från noll och vilken kämparglöd det måste finnas för att orka).

Ett tecken på att jag nog håller på att komma ur första bebisbubblan är just nyfikenheten. Att vilja lära mig. Att göra något för min skull. Bara för att det är roligt. Och för att få ett kvitto på att jag har lärt mig på ett korrekt sätt (typiskt mig).

Just nu funderar jag på vad detta roliga skulle kunna vara. Det lutar åt HTML-kodning. Eftersom jag gillar struktur och har testat på lätt kodning i CSS (heter det ens så?) tror jag att det skulle vara något för mig. Dessutom är det bra att kunna kodning när jag och min syster snart tar bloggen vidare till nästa nivå.

Det hade också varit kul att lära sig fotografera. Att på riktigt lära sig steg för steg, inklusive redigering av bilder. För ett tag sedan tipsade Underbara Clara om Moderskeppet. De verkade ha bra kursutbud, även en hel del gratisvarianter. Oavsett vad jag väljer ser jag fram emot att lära mig något nytt!