Det är stort att fylla 8 år och fira födelsedag. Tänk att vår lilla tjej har blivit stor, redan 8 år. Oj, vart har tiden tagit vägen. Det känns som att det var igår hon föddes.

Planera födelsedag

H har planerat sin födelsedag länge och väntat, väntat och väntat på den rätta dagen. I almanackan har hon kryssat för varje dag som gått den senaste månaden. Hon tycker det är jätte orättvist att fylla år i oktober, alla andra fyller år på sommaren tycker H. Men idag är det äntligen dagen och paketen är inslagna i härliga papper.  Bara på någon minut ligger pappret slängt på golvet i en stor hög, precis som det ska vara när man fyller 8 år och är ivrig på att öppna paket.

H födelsedag

Grattis H på födelsedagen

Önskelista

Önskelistan har blivit lång, det finns mycket att önskar sig när man fyller 8 år. Det som har stått länge på H:s önskelista och som är upprepande från år till år är:

  • en mobil (det får hon först när hon fyller 10 år, hon har inget behov av det innan dess tycker vi föräldrar)
  • en lillasyster/lillebror (ja vad säger man på den, nepp inga fler bebisar hon får gosa med sina små kusiner)
  • Får hon ingen lillasyster/lillebror önskar hon sig en tjej/kille från F-klassen. (Jag kan bara le och försöka förklara att det funkar inte riktigt så att önskar sig en från F-klassen.)
  • Ett stegarmband (Japp du läste rätt, hon vill helst av allt ha ett stegarmband för att kunna se hur många steg hon går varje dag.)

Men även H har önskar sig allt från Barbie, pyssel, kläder och allt som en 8-åring tycker om .

Födelsedagspaket

Födelsedagspaket

Kalas

Men viktigast är inte bara paketen utan att även får ha kalas. Eftersom att H fyller innan höstlovet och några av hennes kompisar inte här hemma satsar vi på kalas om en vecka istället. Hon är full gång med att planera och planeringen kan ändras från dag till dag. Ska vi ha tårta och vilken tårta ska det bakas. H favorit tårta är hemmagjord prinsesstårta som bakas av hennes gammelmormor. Den är fantastiskt god.

Fantastisk prinsesstårta

Fantastisk prinsesstårta

H födelsedag avslutas med ett Halloween disco på skolan och sen är det höstlov. Ett behövligt sådant men mer om höstlovet får du läsa i ett annat inlägg…

Trevlig fredag!