Sista dagen på 2017. Alltid kul med en tillbakablick innan vi säger hej till ett nytt år. Vad hände egentligen under 2017?

Födelsedagar

Vi har firat en 3-åring och en 2-åring under året. Det har varit kul och spännande att få följa utvecklingen av dessa killar. Det händer så mycket på bara ett år. Storebror får allt större kontroll över sin kropp och gör dagliga gymnastiska övningar jag inte trodde var möjliga. Lillebror har kommit igång med språket och bygger nu ihop ord till grammatiskt korrekta meningar. Båda innehar ett stort känsloregister som utmanar oss varje dag.

Graviditet

I början av året plussade jag på stickan. Fyra skulle bli fem. Tre barn på fyra år är snabbt jobbat. I takt med att månaderna gick växte magen. Vi fick reda på att filuren i magen var en han och förslag på pojknamn bollades fram och tillbaka. Under sommaren var magen stor och kroppen rätt trött men vi hann med några utflykter till stranden.

nappfria dagar

Bröllop

Den 3 juni blev mannen och jag just man och hustru. Ring på fingret framför våra närmsta familjer var högtidligt och kändes fint. Filuren i magen var med under bröllopsklänningen och det var härligt att fira kärleken och mannen jag älskar.

Bröllopet - jag och min systerBröllopet - jag och min systerBröllopet - jag och min systerBröllopet - jag och min syster

Förutom vårt eget bröllop var vi bjudna på midsommarbröllop i Djupvik. Smoking på herrarna och klackarna i taket för småbarnsföräldrarna.

Resor

I maj var vi på Lalandia och på Legoland i Danmark med min familj. I juni åkte mannen och jag på bröllopsresa till Rom. Sommarsemestern tillbringades på Öland, i Småland och på hemmaön Gotland. Vi ville inte åka för långt bort i slutet av sommaren med tanke på att filuren var beräknad till mitten av september.

Vällingfria nätter

Hemmaförlossning

Så kom han, filuren. Lillebror jr. Två veckor före beräknat datum. Den 31 augusti valde han som sin dag. Han var helt enkelt inte en septemberbebis. Tidig och snabb. När han väl hade bestämt sig. Så snabb att det blev en ofrivillig hemmaförlossning. Född i farstun. Och fyra månader idag. Älskad från första sekund. förlossningsberättelse tredje barnet - födde i hallenförlossningsberättelse tredje barnet

Lilla Hem

Premiären för systers Lilla Hem var i september i år. En butik för presenter och inredning. En satsning som har varit lyckad och jag är så stolt över min syster. Hon vågar och hon vinner.

2018

Jag känner att det har varit för lite träning och för lite läsning i år. Det ska jag prioritera nästa år. I övrigt kommer mina mål och mitt värdeord för 2018 i ett inlägg snart. Till dess säger jag hejdå 2017 och hej 2018!

Gott Nytt År