Varje år sedan 2014 överraskar Region Gotland boende och turister på Gotland med en rolig sak som är tänkt att sprida glädje. Årets happening 2018 är kuddmys.

Det är faktiskt uppfriskande att se en skottkärra med blommor framför Systembolaget eller att få en applåd av soptunnan som jag just har slängt mitt skräp i. Barnen jublar när jag puttar fart på gungan så att trumljud hörs. Och hängmattorna i Tallunden har varit väldigt populära.

Det är några av sakerna som Region Gotland har satsat på som överraskningar till allmänheten genom åren. Och i år är det alltså kuddmys som gäller. Överdimensionerade kuddar i grått och rosa har placerats lite överallt i Visby. Några finns nära barnens dagis och där har det hoppats vilt. Barn som vuxna har tagit vilat, lekt och skojat bland kuddarna. Tyvärr har några kuddar blivit stulna och ett par gått sönder men konceptet är bra. Tummen upp för Region Gotland för den här gången.

Vill du ha kuddmys när du befinner dig i Visby? Kuddarna finns i Hästarnas dal, Almedalen, Bingebyparken, Murgrönan och Tallunden.